Oznámení
Nebyly nastaveny údaje pro přístup do Google API (je nutno vytvořit Google aplikaci a získat přístupové údaje, ty následně nastavit v administraci CMS)

Jakou chemii do bazénu, aby byl čistý?

3.9.2024 Petr Foral

Pro udržení čisté vody v bazénu je potřeba použít několik typů bazénové chemie. Zde je malý přehled základních chemikálií, které byste měli používat:

1. Chlorové přípravky

   - Chlor šok: Používá se pro rychlé zvýšení hladiny chloru ve vodě, zejména při prvním napouštění nebo při problémech s vodou (např. po dešti, při znečištění).
   - Tablety s pomalým uvolňováním chloru: Zajišťují průběžné udržování optimální hladiny chloru ve vodě. Doporučuje se používat dávkovací plovák nebo automatický dávkovač.

2. Regulátory pH vody

   - pH plus a pH minus: Regulátory slouží k úpravě pH vody. Optimální hodnota pH v bazénu je mezi 7,2 a 7,6. Správné pH vody v bazénu je důležité pro účinnost ostatních chemikálií a samozřejmě i pro pohodlí plavců.

3. Algicidy

   - Používají se k prevenci růstu řas. Algicidy se aplikují pravidelně podle doporučení výrobce nebo při prvních známkách tvorby řas.

4. Vločkovače (floculanty)

   - Pomáhají s odstraněním drobných nečistot, které nejsou zachyceny filtrací. Vločkovač shlukuje malé částečky nečistot do větších celků, které pak lze snadněji odfiltrovat nebo vysát z bazénu.

5. Stabilizátory chloru

   - Pokud používáte chlór, který je vystaven přímému slunci, může být vhodné použít stabilizátor chloru, který prodlužuje jeho účinnost.

6. Přípravky pro zajištění průzračnosti vody

   - Čističe vody: Slouží k udržení průzračnosti vody a k odstranění tukových skvrn na hladině.

7. Testovací sady

   - Pravidelně kontrolujte hladinu chloru, pH a případně tvrdost vody pomocí testovacích proužků nebo elektronických testerů.

Doporučení pro aplikaci

  • Pravidelná kontrola a údržba: Chemii aplikujte pravidelně podle návodu a vždy kontrolujte hodnoty pH a chloru.
  • Dávkování: Při dávkování chemie dodržujte pokyny výrobce, především co se týče množství a frekvence aplikace.
  • Bezpečnost: Chemikálie skladujte mimo dosah dětí, na suchém a chladném místě. Při manipulaci používejte ochranné prostředky (rukavice, ochranné brýle).
Díky správné a pravidelné údržbě bazénové vody s použitím vhodné chemie zůstane váš bazén čistý a bezpečný po celou sezónu.
picture
Petr Foral

Petr Foral

Specialista na bazénovou techniku, e-mail: petr@pooltechnika.cz

Petr je specialista na bazénovou techniku a vybavení pro bazény. Rád vám poradí v oblasti bazénové techniky.

U těchto prodejců najdete naše produkty